Æstetikken skal være i fokus i dit soveværelse

Æstetikken skal være i fokus i dit soveværelse

Der er mange af os, der ikke tænker over det. Men når det kommer til vores søvn, så er der tale om noget af det vigtigste i vores hverdag. Derfor er det en ting, som vi altid bør prioritere, og som vi ikke bør gå på kompromis med.

Det er nemlig denne, der sørger for, at vi kan opbygge noget fornyet energi til den efterfølgende dag, og derfor er det søvnen, der holder os i gang og lader os være lige så effektive, som vi ønsker.

Hvad springer i øjnene, når du kigger på dit soveværelse?

Derfor er det måske på tide, at du kaster et blik på dit soveværelse.

Der er nemlig mange ting, der kan være udslagsgivende for den gode søvn – og det er noget, der gælder lige fra seng og sengetøj til æstetikken i rummet.

Derfor er det vigtigt, at du er grundig i alle de valg, du foretager dig. Der er nemlig her tale om et rum, hvor du bruger op til en tredjedel af dit liv, derfor skal det være et sted, hvor det er rart at være, og hvor det emmer af en skøn atmosfære.

Hvordan stemmer møbler, indregning og farver overens med nuancer og ro?

Hvis det er noget, som du kan nikke genkendende til, så bør du starte med at tage et overordnet blik på dit soveværelse. Hvordan ser det ud i forhold til indretning og farver, stemmer det hele overnes med nuancer, og føler du en ro, så snart du træder ind i rummet?

Hvis ikke, så er det måske på tide at få ryddet op. Selvom der skal være en skøn æstetik i rummet, så bør der ikke være alt for mange genstande og nips fremme. Det er nemlig med til at skabe uro og rod, og derfor er det bedre med rene og tomme flader.

Og har du en farve på væggene, er det måske på tide, at den skal skiftes ud. Det kan være til en sart nuance, der skaber en afslappet stemning, eller det kan være en dybere farve, der sørger for en hyggelig hule-stemning.

Sørg for at din seng altid er det mest stilrene valg i dit soveværelse

Hernæst er det dine møbler, du skal have fokus på.

Og særligt sengen bør du nærstudere – for kan du huske, hvornår du sidst skiftet den? Som med alle andre møbler slides der meget på sengen, og derfor vil den på et tidspunkt ikke længere give dg den støtte, som du behøver for at komme gennem den gode nattesøvn. Det betyder blandt andet at nakke og rygsøjle kan komme til at ligge akavet, lige såvel som fjedrende kan være blevet bløde, således hele kroppen ikke bliver placeret korrekt.

Og det kan give store gener i form af blandt andet smerter i det vågne liv.

Sengen bør dog gå i tråd med det resterende stilrene valg i soveværelset, og derfor skal du finde den model, der passer bedst ind. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende, når det kommer til højden på den og materialet på benene. Vælger du en sengeramme, så sørg også for at den går i tråd med stilen.

Hav fokus på de helt små, men meget vigtige detaljer i rummet

Hernæst skal du sørge for at have et lille natbord og en lampe.

Du skal nemlig kunne lægge de vigtigste ting fra dig, når du skal sove såsom din smartphone og dine briller, og du skal samtidig kunne få hurtigt fat på det, som du måtte have behov for. Det kan for eksempel være en god creme eller en bog.

Sørg for at dit natbord passer i højden til din seng og vælg gerne en model, der kan hænge på væggen. På den måde vælger du nemlig det mest stilrene valg, idet gulvet holdes frit. Og des mere af gulvet, der er tomt, des større vil rummet synes.

Og lampen skal give det gode lys. Det der kan bringe hygge, men som også er muligt at læse ved. På den måde får du alt fra begge verdner – den rolige og den praktiske.

admin-istratoren