Derfor skal du ikke spare penge på dine sikkerhedssko

Derfor skal du ikke spare penge på dine sikkerhedssko

Er du på jagt efter sikkerhedssko? Og er du lidt nærig? Det bør du ikke være, da sikkerhedssko kan redde dig fra varige mén i en ulykke. Vi giver normalt sparetips – men her gør vi det omvendte, da det faktisk kan spare dig for mange penge, meget besvær og mange smerter.

 

Du tænker måske ikke over det til hverdag, når du går rundt på lageret, løfter tunge ting eller foretager andre arbejdsopgaver af praktisk karakter. Men dine sikkerhedssko kan faktisk være det, der i nogle situationer redder dig fra alvorlige ulykker på arbejdspladsen. Det kan være nogle søm, du har overset på gulvet, som du træder på. Eller at du taber den tunge kasse med skarpe hjørner ned over foden i et uheldigt øjeblik.

 

Vi kan derfor ikke råde dig til at spare penge på sikkerhedssko. I stedet kan vi råde dig til det omvendte – at bruge nogle penge på godkendte sikkerhedssko, da de kan spare dig for meget i det lange løb.

 

Køb sikkerhedssko med EN eller ISO-godkendelse

 

Det bedste du kan gøre for dig selv og dine fødder, er at købe nogle sikkerhedsgodkendte sikkerhedssko. Det er ikke altid en selvfølge, at de er det, hvis du bevæger dig ned i et supermarked. Kig gerne efter, om de er EN eller ISO-godkendte. Derudover har de også forskellige sikkerhedsklasser – de skal helst gerne som minimum have sømværn, en tåkappe og være med skridhæmmende materiale, så dine fødder er beskyttet ved skarpe og tunge genstande samt et glat underlag.

 

Du kan sagtens finde et par, der ikke koster det hvide ud af øjnene. For der er mange sikkerhedssko at finde på markedet. Det vigtigste er bare, at du tænker på dine fødders sikkerhed, så du også kommer hjem i god behold igen efter en endt arbejdsdag.

 

Invester gerne i to par

 

Hvorfor det, når du alligevel kun kan have et par på ad gangen? Jo, det er en god ide, fordi det giver dig mulighed for at skifte til nyt og sikkert fodtøj i løbet af dagen. Det er især en god ide, hvis du ofte har lange vagter af mere end 7 timers varighed samt stående eller meget gående arbejde.

 

Det er hårdt for fødderne at være i samme fodtøj hele dagen. Du kan derfor gøre dine fødder og dig selv en stor tjeneste ved at skifte fodtøj, inden det begynder at værke eller gøre ondt. Det gør dig ikke kun mere effektiv, men højner også din egen sikkerhed, da du dermed ikke har fokus på, at det gør ondt.

 

Så brug gerne pengene på dine fødder – det er fornuftigt på mange forskellige parametre.

admin-istratoren