LED Pærer: Smart valg for både pengepung og miljø

LED Pærer: Smart valg for både pengepung og miljø

LED pærer er et godt valg, hvis du vil spare på strømmen. LED lyskæder bruger kun en brøkdel af strøm sammenlignet med almindelige lyskæder. LED pærer er derfor et smart valg for både pengepungen og miljøet! I denne artikel vil vi fortælle dig, hvorfor LED pærer er et godt valg – uanset om du bare vil spare penge eller går efter den mest miljøvenlige belysning.

LED-pærer: Spar 80% på din elregning

LED pærer er en fordel for dig, der vil spare penge på strømmen. LED pærer bruger nemlig omkring 80% mindre energi og holder 25 gange længere i forhold til almindelige glødepærer, så du kan spare en masse penge ved at skifte til LED. Desuden har LED-pærer en utroligt lang levetid, så de skal udskiftes meget, meget sjældent – faktisk kan de fleste LED-pærer holde i mellem 8 og 15 år ved almindeligt brug.

Køb nye LED lyskæder

Hører du til blandt dem, der flere gange dagligt tjekker strømpriserne? Så er du måske også en af dem, der overvejer at droppe lyskæderne til jul i år. Men hvis du køber nye LED-lyskæder, kan du faktisk sagtens pynte op med julelys både ude og inde, uden det koster dig en formue. En LED-lyskæde bruger helt ned til omkring 1 W, hvilket svarer til næsten ingenting. Har du en LED-lyskæde, der forbruger 6 W, og har den tændt 12 timer hver dag i hele december, kommer det til at koste dig – hold nu fast – 10 kroner (hvis man regner med en elpris på 4,5 kr/kWh).

 

Hvis du vil vide, hvad det koster, at have lyset tændt, kan du bruge denne formel:

Pærens Watt/1000 x tændte timer (evt. x dage) x kr pr. kWh

 

Udregningen for lyskæden ovenfor ser altså således ud:

6 W/1000 x 12 timer x 31 dage x 4,5 kr. pr. kWh = 10 kr.

admin-istratoren