Pres dine handelsomkostninger helt i bund

Pres dine handelsomkostninger helt i bund

Noget af det mest irriterende ved investering er selvfølgelig de svingende kurser og handelsomkostningerne. Der findes mange forskellige typer af omkostninger, og de afhænger også af, hvad du investerer i. Ønsker du eksempelvis at købe bitcoin ligesom mange andre, så er denne artikel særlig relevant for dig.

 

Om at købe bitcoin på Nordnet

Det er rigtigt, at man kan købe en form for bitcoin på Nordnet, fordi Nordnet har nemlig det mange kalder for Nordnet bitcoin aktier. Dette er dog hverken en aktie eller en kryptovaluta. Der er tale om et certifikat, der nogenlunde følger kursen på det underliggende aktiv. I dette tilfælde er det bitcoin, men du kan også købe certifikater med ethereum.

 

Der er en del forskelle på certifikater, aktier og kryptovalutaer. Essensen er bare, at det ikke er den samme ting, og derfor er der selvfølgelig fordele og ulemper. Du skal bare huske, at hvis du ikke køber den ægte kryptovaluta, så opnår du selvfølgelig heller ikke fordelene. Du kan eksempelvis ikke trække bitcoins ud fra Nordnet for at bruge dem til andre ting. Det kan du andre steder.

 

At købe certifikater på Nordnet er dog meget nemt, og det er det, specielt fordi man allerede har penge stående på platformen, og man skal heller ikke oprette sig et andet sted.

 

Andre steder

Som du nok ved, så findes der en række steder, hvor du kan købe bitcoins. Spørgsmålet er så bare, hvor man skal købe dem. Kigger man på de danske udbydere, så er der en række forskellige muligheder. De har dog én ting til fælles, og det er, at de som regel er dyrere end de udenlandske børser og platforme. Hvorfor? Måske fordi der ikke er hård nok konkurrence i Danmark. Man ser ofte, at de danske udbydere tager noget i stil med 4 procent for køb af bitcoin. Er det en anden valuta, så kan det være højere. Skal du betale med MobilePay, så er det endnu dyrere.

 

I udlandet har vi eksempelvis platformen Kriptomat, hvor man kan opnå forholdsvis lave gebyrer, hvis man er bosat i Danmark og betaler med bankoverførsel. Det er altid en god idé at betale med bankoverførsel. Dette skyldes, at det er billigere for platformen at modtage pengene, og derfor bliver det også billigere for dig at købe bitcoins.

 

Ovenstående er blot et enkelt eksempel, og der findes selvfølgelig mange andre alternativer. Et meget populært alternativ er Coinbase. Der kan man også nemt oprette sig, men der er tale om en amerikansk virksomhed, som kan være problematisk for nogle.

 

Denne artikel skal ses som information og ikke opfordring til investering eller lignende. Du bør overveje, om du har råd til at investere, da det er muligt at miste penge på investeringer.

admin-istratoren