Spar penge på dine el-installationer i din bolig

Spar penge på dine el-installationer i din bolig

Du kender det sikkert: Lampen i stuen vil ikke lyse, selvom du lige har skiftet pæren, et vandrør er utæt, radiatoren i stuen bliver ikke varm, selvom den står på fuldt tryk. Der må ringes til en fagmand, men hvor meget skal man mon have op af pungen for det? Der er stor forskel på priserne hos landets håndværkere, så det gælder om at være opmærksom.

Find en god og billig fagmand

Det kan godt betale sig at se sig for, når du skal have repareret eller udskiftet dine el- og vvs-installationer i huset. Mange ting inden for disse områder må man ikke selv lave, så det er vigtigt at få en certificeret fagmand ud og udføre opgaven. Men står du for eksempel og skal have udført et stykke arbejde inden for VVS Ølstykke eller Stenløse området, så vælg håndværker med omhu – så kan du nemlig spare penge. Undersøg for eksempel hvad de enkelte håndværksfirmaer tager for besøg af en teknikker per time, hvad en lærling koster i timen og hvad du skal betale for at servicevognen er hos dig per time.  Det kan være en god idé at indhente tilbud på en opgave fra flere firmaer, inden du beslutter dig.

Serviceaftale kan være en god idé

Det kan være en god idé at indgå en fast serviceaftale, så du får tjekket dine installationer en gang om året. På den måde kan du forebygge skader, der kan blive meget dyre. Du slipper måske også for at stå uden lys, vand eller varme på et ubelejligt tidspunkt – og hvis det er aften eller weekend kan det være en dyr omgang at have besøg af en håndværker, der typisk skal have ekstra takst. Og husk i øvrigt håndværkerfradraget.

Alle skattepligtige borgere over 18 år kan udnytte det såkaldte håndværkerfradrag. Hvert af medlemmerne i en husstand kan trække et større beløb fra i skat på håndværks- og serviceopgaver, der bliver udført på og i hus, lejlighed eller fritidsbolig – Man kan dog ikke få fradrag for udgifter til de materialer, der bruges til opgaven, fradraget gælder kun for arbejdslønnen (inkl. moms). Det foregår sådan, at du bestiller et stykke arbejde, som ligger inden for af fradragsordningens område og betaler for arbejdet elektronisk – for eksempel over netbank eller med dankort. Du skal så indberette dine udgifter til SKAT i Tastselv, og husk så at gemme dokumentationen for arbejde.

 

admin-istratoren