Suppler din træning med sund kost og proteintilskud

Suppler din træning med sund kost og proteintilskud

Hvis du træner ofte, har du garanteret bidt mærke i, hvor svært det kan være at få træning og kost til at passe sammen. Når man træner meget, skal kroppen også have meget protein, og helt generelt skal man spise meget, så kroppen altid har nogle depoter at tære på, når musklerne skal opbygges.

Sund kost

Som hovedregel siger man altid, at det er en god idé at tænke over, at ens kost er sund og varieret. Det er ikke fordi, at man skal lave en hel masse om på sin kost, fordi man begynder at træne mere, men det er en god idé lige at overveje, hvad man putter i munden, og om der er nok næring i.

Uanset om du træner for at komme i god form eller for at tabe dig, skal kroppen stadig have masser af næring indenbords, så den har noget at arbejde med. Mange misforstår konceptet med at træne og tabe sig – at man så ikke skal spise så meget mad, men jo, det skal man netop. Det handler ikke om, om man spiser for meget, men om hvad man spiser. Træner du mere, skal du have mere mad, og det er klogt at vælge råvarer, som naturligt indeholder meget protein, for eksempel kylling eller bønner.

Proteinbarer

Nogle gange kan det være svært at indtage nok proteiner gennem maden, og her kan det være smart at spise en Proteinbar efter træning. Det er en effektiv måde at få lidt ekstra proteiner indenbords på, og det er ganske praktisk i forbindelse med træningen – med en proteinbar ved hånden får du nemlig proteinerne med det samme efter træning, og det er der, kroppen har mest brug for det.

Det er generelt altid en god idé at spise for eksempel en banan eller en proteinbar efter endt træning, så du ikke går hen og bliver dårlig, fordi kroppen er i underskud af næringsstoffer. Det er en god lille belønning til sig selv, men det er også en god måde at skabe lidt balance i kroppen på efter endt træning, hvor man føler sig godt brugt.

Kosttilskud

Har du stadig problemer med at indtage nok protein, kan det være en god idé at investere i kosttilskud med proteiner. Man kan for eksempel købe pulverprotein, som skal blandes op med for eksempel vand eller mælk. Man skal træne meget, før at kosttilskud er en nødvendighed. Ofte er proteinbarer og en god og varieret kost nok.

admin-istratoren