5 grunde til, at du skal vælge en lokal advokat

5 grunde til, at du skal vælge en lokal advokat

Har du en juridisk udfordring, som du skal have løst, men du ved ikke hvilken advokat du skal henvende dig til? Du står ikke alene i denne situation. Især i dag, hvor mulighederne er mange i forhold til valg, og digitaliseringen gør verden væsentligt mindre. I denne artikel vil vi komme ind på, hvorfor du fortsat skal vælge en lokal advokat.

 

Lokale advokater kender de rette folk

 

At arbejde lokalt er en stor fordel i advokat henseende. Når du skal beskrive din situation, kan en lokal advokat se, hvordan alle brikkerne spiller sammen, selv før processen er igangsat. Hvis du har modtaget en parkeringsbøde, vil en lokal advokat sandsynligvis kende betjenten, som har udstedt bøden. Lokale advokater kender også ofte dommerne, anklagerne og alle andre som er formelt involveret i retsprocessen. Lovmæssige problemer bliver løst af mennesker, og ikke af maskiner.

 

De trykker på de rette knapper

 

At kende de mennesker som er involveret, og hvordan de tidligere har håndteret lignende sager, er værdifuldt på mange måder. For eksempel kan nogen argumenter være mere overbevisende overfor visse dommere, frem for andre. Alle sager har nogen stærke og svage sider, og at have viden omkring retslokalet og personerne involveret kan hjælpe en advokat med at vide, hvilke knapper der skal trykkes på i den gældende situation.

 

De overholder reglerne

 

Hver eneste retssag har sine egne specifikke regler. Reglerne er omfattende, og nogle bliver mere trofast overholdt end andre. En ikke-lokal advokat kan hurtigt fornærme dommmeren, og få en irettesættelse for ikke at kende en specifik regel. Der er i dag for mange forskellige regler, og de varierer alt for meget fra ret til ret. En lokal advokat vil have mere viden om de lokale spilleregler i retten.

 

Et godt omdømme i lokalsamfundet

 

Et godt omdømme er vigtigt i rets sammenhæng. Hvis du bruger meget tid i retslokaler, vil det hurtigt gå op for dig, hvilke advokater som har mest respekt (og hvem der ikke har). Lokale advokater gør ekstra meget for at fastholde et godt omdømme i de lokal-retten. Derfor kan du forvente, at en lokal advokat vil kæmpe ekstra meget for din sag ud fra en strategisk tankegang, med henblik på at fremme din sag. En advokat udefra vil ikke respektere dette på samme måde.

 

Praktisk beliggenhed og lettere adgang

 

Den sidste grund til, at du skal vælge en lokal advokat, er af praktiske årsager. Hvis du har hyret en advokat langvejs fra, kan han eller hun være tilbageholdende i forhold til at mødes med dig regelmæssigt. Bekvemmeligheden ved at være på advokatens hjemmebane, kan gøre processen langt mindre stressende.

 

Har du brug for en lokal advokat, til at hjælpe dig med et juridisk spørgsmål? Borch Advokater er din lokale advokat i Svendborg. Kontakt Borch Advokater i dag og få den hjælp du har brug for.

admin-istratoren