8 grunde til at vælge en ejendomsmægler til hussalg

8 grunde til at vælge en ejendomsmægler til hussalg

Når du vælger selv at sælge dit hus, frem for at investere i en ejendomsmægler, kan det ved første indtryk virke som en god måde at spare mange kroner på. Når alt kommer til alt, så er ejendomsmæglerens salgsprovision typisk et par procenter af det fulde hussalg. Når du hører dette, kan det være indbydende at undgå de dyre mellemled ved at sælge huset på egen hånd. Her er 8 grunde til, hvorfor det er en dårlig idé at sælge huset selv.

 

Andre ejendomsmæglere undgår selvsalgs-ejendomme

 

Når du forsøger at sælge dit hus på egen hånd, ved den potentielle købers agent også, at der ikke er en professionel til at stå for hussalget. Dette kan medføre, at købers agent vil fraråde sine kunder at se på huset. Købers agent ved, at selvsalgs-husejere kan være problematiske at handle med, og typisk har de ikke en agent af en årsag.

 

Ejendomsmæglere undgår følelsesmæssige salg

 

At sælge sit hjem kan være en følelsesmæssig rutschebane. Du undgår derfor at prissætte og vurdere dit hjem baseret på dine følelser. For eksempel kan det være let at komme til at over-prissætte sit hjem, eller nægte at modbyde et lavt bud. Det kan også være, at sælger giver op for let i forhandlingerne, når der er en deadline i forhold til salget. En ejendomsmægler kan følge op på henvendelser, uden at fremstå ivrig eller desperat.

 

Du kan også ende i en situation, hvor du skal modtage mange afvisninger fra potentielle købere, hvilket kan være oprørende. En ejendomsmægler lever af at tage imod negativ respons, og spinne det til noget positivt.

 

Ejendomsmægling er et fuldtidsjob

 

Kan du tage hjem fra arbejde, hver gang en potentiel køber vil se dit hjem? Kan du sætte tid af, til at tage et opkald, hver gang en køber ringer? Har du energien efter en lang arbejdsdag, til at arbejde videre med dit hussalg? Har du erfaring med hussalg? En ejendomsmægler lever af, at udføre disse opgaver, og har stor viden omkring best practice koncepterne i branchen.

 

Ejendomsmæglere har store netværk

 

Ja, du kan selv sætte dit hus til salg på diverse eksterne netværk, som ejendomsmæglerne sikkert også selv bruger. Men er det nok? Selv hvis du har et stort personligt eller professionelt netværk, kan du ikke vide med sikkerhed, at de vil hjælpe til med at promovere dit hussalg. Ejendomsmæglere har et indgående netværk i branchen, og kan bringe et stort net af potentielle købere og købsagenter til dit hus.

 

Har du brug for hjælp, til at sælge dit hus eller din lejlighed i Århus? Nybolig Århus C – Bruuns Bro Lejligheder kan give dig den rette vejledning og sparring i forbindelse med salg eller køb af boliger.

admin-istratoren