Spar penge ved at vælge ambulant behandling i stedet for døgnbehandling

Spar penge ved at vælge ambulant behandling i stedet for døgnbehandling

Rigtig mange danskere vælger hvert år at gå i behandling for et alkoholmisbrug. Ofte bliver beslutning om at gå i behandling også truffet rigtig hurtig, hvilket på mange måder kan være en fordel. Det gælder nemlig om at komme i behandling så hurtigt som muligt, når først beslutningen er truffet. For selvom alkoholbehandling det er den eneste rigtige beslutning at tage, hvis man vil ud af et alkoholmisbrug, så kan det for misbrugeren selv være meget svært og der kan ændres mening mange gange i løbet af processen. Så hvis man som pårørende vil hjælpe med at motivere en med et alkoholmisbrug, til at gå i behandling, vil det være en stor fordel at have forberedt sig godt og fundet det sted som man mener der passer bedst til den person der skal i behandling.

Ambulant eller døgnbehandling?

Nogle misbrugere har behov for komme i en døgnbehandling, for at blive ædru og clean. De vil typisk have behov for støtte og observation hele døgnet.

 

”Men for langt de fleste er dette ikke nødvendigt!”

 

Der er mange penge at spare, ved at vælge en ambulant behandling. En ambulant behandling som denne koster faktisk kun ca. 1/3 del af prisen på en døgnbehandling.

 

Ambulant alkoholbehandling er et effektivt alternativ til døgnbehandling som i langt de fleste tilfælde giver samme og ofte en bedre behandlingsprognose med bedre effekt.

 

Eftersom, der generelt ikke er forskel på effekten af døgnbehandling, dagsbehandling og ambulant alkoholbehandling, er fokus i stigende grad rettet på at identificere, hvilke alkoholmisbrugere, der får større udbytte af behandling i døgnregi, og hvilke, der får lige så godt eller bedre udbytte af at blive behandlet i det langt billigere ambulante regi.”

Uddrag af: “Alkoholbehandling – En medicinsk teknologivurdering” 

Sundhedsstyrelsen

 

Ud over den økonomiske besparelse er der også andre gode fordel ved en ambulant alkoholbehandling. Man har nemlig mulighed for at passe sit arbejde og bo hjemme ved familie og venner. Det er en stor fordel for behandlingsprognosen at man kan blive i vante omgivelser og have støttende relationer tæt på gennem hele forløbet. En anden fordel er også at man kan være 100% anonym hvis man ønsker det, da man ikke pludselig skal sygemeldes eller finde på en undskyldning for at være væk i minimum 5-6 uger.

 

Hvilken ambulant behandling skal man vælge?

 

Nemt skal det ikke være! Der findes nemlig også mange forskellig ambulante behandlingstilbud.

 

Med det gule sygesikringskort i pungen eller på mobilen har man behandlingsgaranti, hvis man har et alkoholmisbrug. Her skal man henvende sig hos egen læge eller i nogle af alkoholambulatorier der findes i de forskellige kommuner. Der vil naturligvis altid være forskel på hvilken behandling der tilbydes. Men det ligner rigtig meget hinanden landet over og langt de fleste behandlingstilbud man får, er ambulante samtaler med en konsulent eller sagsbehandler og som ofte kan man komme til samtale i 1 time, en gang om ugen andre steder lidt mindre. Behandlingstilbuddene gælder som udgangspunkt i 1 år og kan derefter forlænges.

 

Hvis man har et større alkoholmisbrug eller en afhængighed vil det være rigtig svært at komme ud af dette med så få samtaler.

Derfor er der også mange der vælger det private, da behandlingen der som ofte, er langt mere effektiv, uden ventetider, 100 % anonym og man kan ofte blive færdig behandlet på kun 6-7 uger.

 

Man kan altid ringe helt gratis til A Misbrugsbehandling på telefon 9340 4567og få meget mere information omkring dette.

 

Anders Nebelong, Misbrugskonsulent

admin-istratoren