Hvordan generhverver man kørekortet?

Hvordan generhverver man kørekortet?

Hvis du laver en forseelse i trafikken, der er så alvorlig, at politiet frakender dig dit kørekort og dermed din førerret, kan det være nødvendigt at generhverve kørekortet. Dette betyder, at du skal tage alle de samme prøver igen og opfylde alle de samme krav som første gang, du tog kørekortet. I denne artikel fortæller vi dig alt, hvad du skal vide om generhvervelse af kørekort – fra reglerne til proceduren.

Generhvervelse af kørekort er ikke nemt

Først og fremmest skal det siges, at generhvervelse af kørekortet ikke er en let proces. Du kan ikke bare gå ned på borgerservice og bede om et nyt kørekort – du skal gennemgå hele processen igen, og på ny bevise, at du er i stand til at overholde færdselsreglerne og køre sikkert i trafikken. Generhvervelsesprocessen indebærer typisk en ny teoretisk og praktisk køreprøve. Hvis du skal generhverve kørekortet, har du sikkert allerede fået at vide af politiet, hvilke forholdsregler og restriktioner der gælder for dig i trafikken.

Betinget eller ubetinget frakendelse?

Afhængigt af, hvor alvorlig en forseelse, der er tale om, kan du få enten en betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet. Ved en betinget frakendelse, skal du “bare” op til en ny køreprøve, men ved en ubetinget frakendelse skal du starte helt forfra – og ofte vente en periode, inden du må generhverve kørekortet. Bliver du taget i at køre bil i frakendelsesperioden, vil tidspunktet for en mulig generhvervelse blive udsat yderligere.

Konsekvenserne ved generhvervelse af kørekortet

Det er altså ikke bare noget, du kan ordne hurtigt og nemt – generhvervelse af kørekort indebærer en del tid, penge og besvær. Når du har generhvervet dit kørekort efter en ubetinget frakendelse, vil der også være en prøveperiode, hvor du vil blive straffet særligt hårdt for nye forseelser. Dette er for at vise, at du faktisk har lært noget af din tidligere straf.

admin-istratoren