Investorer søger mod guldindustrien

Investorer søger mod guldindustrien

Hvis du gerne vil sikre dine penge mod inflationen, er det en god idé at investere dem. På den måde kan pengene bevare deres købekraft. I dag skal du også betale negative renter, hvis din konto overstiger et vis beløb. Derfor har det sjældent været mere optimalt at investere end i dag.

Når du gerne vil investere dine penge, kan du vælge blandt et hav af forskellige investeringsprojekter. Blandt andet kan du vælge at investere i guldindustrien. Det er en industri, der tiltrækker flere og flere investorer. Læs mere om hvorfor i det følgende.

Guld anses som en sikker investering

Måske har du tidligere hørt udsagnet ”Penge er ikke ægte”. Det er sådan set rigtigt nok. Reelt set er penge blot et stykke papir eller et tal på en bankkonto. I sig selv er penge derfor heller ikke noget værd. Det er guld derimod.

Guld er nemlig en råvare, som du blandt andet kan bruge til at fremstille smykker af. Derudover er guld også både sjældent, svært at kopiere og meget eftertragtet. Alt dette medfører, at guld har en stor værdi i sig selv.

Derudover har historien igen og igen vist, at guld bevarer – eller endda forøger – sin værdi gennem konjunkturudsving og krisetider. Derfor er der også mange investorer, der vælger guld som en slags sikker opsparingsinvestering.

Overvejer du at investere i guld?

Før du begynder at investere i guld, så er det vigtigt at du går efter den rette type først og fremmest. Det er nemlig ikke al slags guld, der er lige meget værd. Som investeringsprojekt bør du derfor enten vælge guldbarrer eller guldmønter. Denne slags guld kan nemlig omdannes til eksempelvis smykker, og derfor er den mest eftertragtet.

Til gengæld bør du afholde dig fra skrotguld og guldsmykker. Denne slags guld er nemlig ikke lige så ren. Derfor er denne slags guld heller ikke ligeså eftertragtet, hvilket gør det til et ringere investeringsprojekt.

Hvis du er på jagt efter investeringsguld, kan du besøge Vitus guld, hvor det er nemt og sikkert at investere penge i guld.

Du kan også investere i guld ETF

Det behøves ikke nødvendigvis være fysisk guld, som du investerer i. I stedet kan du købe guld ETF’er. ETF står for Exchange Traded Fund. Guld ETF følger nemlig guldprisen meget tæt. Derudover ejer mange af fundene også fysisk guld.

Når du derfor investerer i en ETF, opbevarer fonden altså dit guld for dig. På den måde skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt guldet bliver stjålet.

admin-istratoren