Køb af bil uden udbetaling

Køb af bil uden udbetaling

Kan man altid købe sin bil uden udbetaling? Hvad kræver det og kan det overhoved betale sig?

Hvis du har udset dig en ny bil og sat dig ned hos en bilforhandler, så vil det første spørgsmål du bliver stillet formentligt være, hvordan vil du have bilen finansieret? Her vil man typisk vælge mellem tre muligheder: 

  1. Betale for den nye bil kontant via en bankoverførelse.
  2. Få den finansieret, hvor man selv lægger en del i udbetaling.
  3. Få den finansieret uden udbetaling.

Da det er de færreste, der kan ligge det fulde beløb for en ny bil, vælger de fleste enten at få finansieret deres nye bil uden udbetaling eller få den finansieret, hvor de selv lægger en del af udbetalingen.  

At få sin bil finansieret betyder at man tager et billån, som enten dækker noget eller hele bilens værdi. Et billån uden udbetaling betyder, at du ikke lægger et indledende beløb af bilens pris, når du låner. Det giver låneudbyderen mindre sikkerhed for din betaling af billånet, hvilket betyder at renten normalt også vil være en smule højere ved denne type lån. 

Hvor er det billigst at låne penge til bil?

Næsten alle banker tilbyder billån, både med og uden kravet om udbetaling. Dog kan det være lige så billigt eller måske endda billigere at få bilen finansieret via bilforhandlerens finansieringsselskab, end hos de billigste banker. 

De fleste bilforhandlere og især de større kæder har nemlig nogle fordelagtige aftaler med deres samarbejdspartnere, hvilket betyder at de kan tilbyde billån via dem til deres kunder, med en lavere rente end hos kundernes egne banker.

Så hvis du vil sikre dig den bedste aftale, kan du jo prøve at høre dig hos forskellige banker, og så tage deres tilbud med ned til bilforhandleren, og se om de ikke formentlig kan gøre det bedre. 

Sammenlign finansieringstilbud – Dette skal du holde øje med

Efter du har ansøgt om billån hos din bank eller fået et tilbud hos din bilforhandler, skal du holde særligt øje med ÅOP’en. ÅOP betyder årlige omkostninger i procent, og viser, hvad de samlede omkostningerne til oprettelsen af billånet, gebyrer og renter er. Det er den bedste indikator på, hvor meget et lån reelt set kommer til at koste. 

Men når du beregner billån, er der også andre faktorer du skal holde øje med. Du skal som regel også betale billånets etableringsomkostninger. Det er et engangsbeløb, men skal stadigt tages med i den endelige vurdering af, hvilket finansieringstilbud, der er det bedste. 

Der kan være tusindvis af kroner at spare, ved at vælge det rigtige billån, så brug god tid på at kigge forskellige tilbud igennem inden du tager din beslutning. 

Hvilke krav er der for et billån uden udbetaling

Kravene du skal overholde for at kunne optage et billån uden udbetaling, kan variere fra bank til bank ligeledes med bilforhandler til bilforhandler. Dog er de mest gængse: 

  • Du må ikke være registreret i RKI
  • Du skal være over 25 år gammel 
  • Kaskoforsikring er obligatorisk 
  • Almindelige krav til rådighedsbeløb samt positiv kreditgodkendelse
admin-istratoren