Sådan kan du spare penge på din cykel transport

Sådan kan du spare penge på din cykel transport

Cyklen har genne tiden oplevet en stigende popularitet i både Danmark såvel som udlandet. Det er et transportmiddel, som er anerkendt for at være en grønnere og mere miljøbevidst alternativ til biler og motorcyklen. Hertil ses cyklen af mange for at være et langt billigere transportmiddel. Selvom dette i mange tilfælde passer, kan en cykel dog godt ende ud i at være en noget dyrere affære.

Dog findes der forskellige muligheder på, hvordan du kan nedbringe prisen af din cykeltransport.

  • Cykeltype
  • Reparationer
  • Værksted

Cykler: Et hav forskellige muligheder

Når det kommer til cykler, findes der et hav af forskellige cykler med forskellige kvaliteter og prisleje. Afhængigt af formål kan eksempelvis en racercykel godt komme op i større beløb, hvor det ikke e ualmindeligt at finde som koster mellem 80,000 – 100,000 kr. Dette er ikke et unormalt syn og ret almindeligt indenfor cykelsportsverdenen.

I mange tilfælde går kvalitet og pris hånd i hånd, men ønsker du ikke at bruge en formue, kan du sagtens nøjes med en cykel i en mere fornuftige prisklasse. Der findes mange muligheder og det afhænger typisk af, hvad dit behov er. Du f.eks. ikke en dyr racercykel, hvis du skal cykle frem og tilbage mellem arbejdspladsen og lignende.

Reparationer – den skjulte faktor

Herudover er cykler på nogle punkter ligesom bilen, et køretøj der løbende har brug for vedligeholdelse. Det er oftest her at kvalitet og pris kommer til udtryk. Mange cykler bliver med tiden mere nedslidte, jo mere de bruges. Med andre ord, bliver din cykel mere tilbøjelig til at få skader og slid, jo mere den bruges.

Er din cykel fremstillet af ringere kvalitet kan det medføre til løbende og mere omfattende reparationer, hvilket afhængigt at hyppigheden kan løbe op i større summer. For at minimere risikoerne for reparationer, bør du løbende undersøge din dæk for eventuelle punkteringer og skader. Det kan være fristende at køre gennem nogle glasskår, men det går oftest ud over budgettet.

Cykelværksteder

En anden tilhørende faktor her, er kvaliteten af dine reparationer hos dit cykelsmed/værksted. Ligesom med mange andre ting i verden, så er der store forskelle på kvaliteten af udført arbejde fra cykelsmed til cykelsmed. Er din cykels skader udbredt på en utilstrækkelig måde, kan det give anledning for flere reparationer, hvilket kan ramme din pengepung.

Det kan her anbefales at vælge en cykelsmed eller cykelværksted ud fra omdømme, kvalitet og pris. For at gøre din søgning mere overskuelig, kan du forholde dig til dit lokalområde eller nærområde. Er du eksempelvis bosat i Næstved eller omegn, kan det give bedre mening at finde en Cykelsmed i Næstved, end det kan i Nakskov og omvendt igen. Du bør her vælge et par stykker, som du går i dybden med at undersøge. På den måde kan du hurtigt finde den rigtige løsning til den rigtige pris.

 

 

admin-istratoren