Sådan sparer du penge på din rejse

Sådan sparer du penge på din rejse

Det kan være en dyr fornøjelse at tage på rejse, men det kan sagtens lade sig gøre at spare, mens du stadig får en masse gode oplevelser. Læs med her og lær fire værdifulde sparetips!

1. Spar penge på transport

Skal du rundt i Europa kan det være en mulighed at tage bus eller tog og derfor spare mange penge i forhold til en flybillet. Hvis du skal længere væk kan det betale sig at kigge efter billige flybilletter. Dette kan du gøre ved at sammensætte din egen rejse fra forskellige selskaber, at holde øje med flyselskabers lavpriskalender eller at bestille i god tid. Uanset hvordan du rejser er det praktisk at pakke i en rygsæk, da dette vil give dig frihed og fleksibilitet til tage lokale transportmuligheder, og have hænderne frie til en kop kaffe (eller en kold øl).

2. Tænk ud af boksen med hensyn til destination

Du behøver ikke at tage til på femstjernet hotel i Dubai for at føle luksus eller tage til Thailand for at finde smukke strande. Det kan være en god idé at tænke ud af boksen for at få nogle billige, men fede ferier på alternative rejsedestinationer. Du kan eksempelvis tage på spa-ophold i Budapest, på strandferie i Albanien, på storbyferie i Kraków, på pilgrimsvandring på den danske vandrerute Hærvejen eller backpacking i Grækenland.

3. Nedprioriter overnatning og prioriter oplevelser

Det er værd at overveje sit behov for luksus overnatning som ét led i at spare penge på rejsen. Det er dyrt at betale for et hotelværelse man kun har tænkt sig at bruge som overnatning og ellers ikke bruge meget tid på. Derfor kan du med fordel kigge efter billige hoteller, sovesale på hostels eller lokal inkravtering, der ikke skal koste dig en formue. De sparede penge kan du i stedet bruge på god mad og vin og fede oplevelser. De færreste vil huske hvilket hotel de sov på, men at de vil i stedet huske alle de fede ting de oplevede på rejsen.

4. Spis og shop lokalt

Når du rejser er det både fedt og billigt at spise som de lokale, da du her kan få indblik i landets kultur. Du søge dig frem til mange ting, men det kan betale sig at spørge lokale til råds om hvor du skal gå hen at spise eller hvad den mest smagfulde egnsret er. Du får på denne måde helt sikkert fundet frem til nogle skjulte skatte du ikke lige havde regnet med. Og du kan opleve den autentiske lokale stemning væk fra turismens larm. Gemte små lokale restauranter i små gader er oftest billigere end de, der ligger på den flotteste strandpromenade.

admin-istratoren