Spar penge og køb antikt

Spar penge og køb antikt

Antikviteter og forhandlere heraf har i mange år været kendt i hele verden. Her købes og sælges fine ting, som har været brugt før. Men med øget fokus på global opvarmning, er antikvitetsfund og genbrug virkelig blevet populært igen. Køber man antikt kan man nemlig forkæle sig selv, samtidig med at man er god ved både miljø og egen pengepung.

Vær god ved miljøet og formindsk din personlige CO2-udledning

I Danmark udledtes der i 2018 cirka 5,76 tons CO2 pr. indbygger. CO2 udledning sker som resultat af rigtig mange ting som vi foretager os i hverdagen – eksempelvis ved køb af nyt tøj. For både ved produktion og afskaffelse af tøj og keramik, udledes der forskellige gasser, som er skadelige for vores verden, og som er med til at vores klode endnu bliver varmere og varmere. For mange storforbrugere, der ønsker at sænke deres CO2-aftryk, mens de stadig eksempelvis shopper, kan shopping hos en antik butik være løsningen. Køber man brugt i en antik butik, sparer man nemlig den CO2-udledning der sker, når tøjet eller andre antikke produkter produceres, og man sparer den CO2 der ville have været udledt, hvis disse ting bare blev bortskaffet og smidt ud. Tager man udgangspunkt i tøj, så udledes der cirka 15 kilo CO2, ved produktion af et enkelt kilo tekstil. Man skal altså ikke have en IQ som Einstein, for at forstå, at det er ufatteligt mange kilo gas der her er tale om.

Spar penge mens du forkæler dig selv

Udover at man er god ved miljøet, så er der også personlige fordele ved at købe ting i en antik butik. Dette kan eksempelvis være fint keramik, lamper eller glas. For selvom disse har været brugt før, så er det utroligt sjældent at dette er at se. Men man får disse ting til nogle andre priser, end hvis man skulle købe det som nyt. Måske står du og mangler et flot kaffestel eller tallerkenstel fra Royal Copenhagen. Eller en flot lampe fra Bjørn Wiinblad. Så er et besøg hos en antik butik ikke en dårlig idé. Står man og mangler et lækkert stel, men er man i tvivl om hvordan det skal se ud, er der også altid masser af inspiration at hente i en antik butik. Ofte er det nemlig meget fine stel der her er samlet på ét og samme sted.

admin-istratoren