Spar penge på teststrimler til dit blodsukkerapparat

Spar penge på teststrimler til dit blodsukkerapparat

Som ny-diagnosticeret med sukkersyge (diabetes) er der mange ting, man skal forholde sig til. Diagnosen modtages oftest hos lægen, som er budbringer af det kedelige budskab, og i situationen er man som regel lamslået og uvidende omkring, hvad det er for en kronisk sygdom, som man har pådraget så.

Konsekvenserne er store, men det afhænger af ens egen indstilling til livet, om man har taget den alvorligt fra første dag eller om man overhovedet har taget den alvorligt. Virkeligheden er ofte langt væk, især når man får sin diagnose med type II-diabetes, da der ofte går tegn på sygdommen forud, som kan observeres i lang tid.

Diagnosen i sig selv er derfor ret sent stillet, og så er det for sent at ændre noget mere. Håndteringen af sygdommen kan man dog påvirke med sine valg og handlinger. Et vigtigt element i håndteringen af sukkersyge er kosten, som efter diagnosen er stillet oftest skal vendes på hovedet. Kulhydrater er en vigtig energikilde for kroppen og giver mere end blot kalorier.

De har dog også en stor indvirkning på blodsukkeret, og derfor skal diabetikere vide, hvor mange gram kulhydrater de må få om dagen. Antallet af gram ligger normalt mellem 50-100 gram, men det kan variere afhængigt af sværhedsgraden af diabetes, og om der indtages medicin.

Det er vigtigt at vide, hvor stor påvirkning indtagelsen af kulhydrater påvirker blodsukkeret. Derfor anbefales mange med type II-diabetes, at anvende et blodsukkerapparat til daglig måling af blodsukkerniveauet. Et blodsukkerapparat måler glukoseniveauet i blodet, som påvirkes i forbindelse med hvert måltid i mere eller mindre grad.

Blodsukkerapparaterne kan bestilles gratis på nettet hos de største producenter, så der er virkelig mange penge at spare, sammenlignet med et besøg på apoteket, hvor de koster flere hundrede kroner.

Til et blodsukkerapparat skal der også bruges teststrimler og lancetter. Disse er forholdsvis dyre i Danmark på apotekerne, og kan gøre et stort indhug i budgettet. Der kan dog være mange penge at spare, ved at se sig om, og undersøge priserne på nettet, eller på apoteker i vores nabolande Sverige og Tyskland, hvor fx Ascensia Contour next Teststrimler og FreeStyle Lite Teststrimler koster helt ned til 1/3 af priserne på et dansk apotek. Da der kun er 50 stk. teststrimler i hver pakke, og der nemt kan bruges teststrimler før og efter hvert måltid, så kan nogle personer nemt bruge over 10 teststrimler om dagen. En pakke teststrimler koster omkring 400 kr. på et dansk apotek, men kun 100-150 kr. i Sverige og Tyskland. Så hvis du rejser til et af disse lande eller kender nogen, der rejser til et af disse lande, er det bestemt værd at kigge efter billigere teststrimler.

 

admin-istratoren