Hvordan kan jeg spare penge på min varmeregning?

Hvordan kan jeg spare penge på min varmeregning?

Nu tror du måske, at den eneste måde, du kan spare penge på din varmeregning, er, at skrue ned for radiatorerne – men så tager du fejl. Med en varmepumpe kan du både skrue op for varmen og ned for prisen.

 

Vælger du for eksempel en Panasonic varmepumpe, får du en luft-til-luft varmepumpe, der kan varme din stue, dit sommerhus eller kolonihavehus op på ganske få minutter. Du kan endda få varmepumper med indbygget Wi-Fi, så du kan varme sommerhuset op, allerede inden du ankommer.

Giv dit hjem et miljø-boost

Varmepumpen gør også din varme mere miljøvenlig. Den bruger ikke forbrænding til at opvarme din bolig som et gammeldags olie-, brænde- eller træpillefyr, men udnytter den varme, der er i luften udenfor – og luft-til-luft varmepumpen kan finde varme (eller energi) i luften helt ned til -30 grader.

 

Fordi den bruger energien i luften, løber du aldrig tør for varme. Du skal ikke fylde olie eller træpiller og kommer aldrig hjem til et koldt hus, fordi fyret er gået ud. Varmepumpen fungerer på samme måde som dit køleskab; hvor køleskabet trækker varmen ud af dine madvarer og blæser overskudsvarmen ud i køkkenet, trækker varmepumpen varmen ud af luften og blæser denne “overskudsvarme” ind i huset.

Du kan også få varmt vand i hanerne

Hvor luft-til-luft varmepumpen fungerer bedst som supplement til varmen i dit hjem, kan en luft-til-vand varmepumpe helt erstatte dit gamle fyr. Med luft-til-vand får du varmt vand til dine radiatorer, gulvvarme, vandhaner og bad, og den forbruger kun lidt elektricitet for at gøre det.

 

Faktisk kan en varmepumpe være 100% CO2-neutral, hvis din strøm kommer fra en bæredygtig energikilde. Den er også helt vedligeholdelsesfri, og du kan skrue op for varmen uden at bekymre dig for varmeregningen. Én gang om året skal varmepumpen have et serviceeftersyn fra en fagmand, bare for at sikre, at alt stadig kører optimalt.

 

admin-istratoren