Spar penge, så du kan investere

Spar penge, så du kan investere

Dette indhold er lavet i samarbejde med den/de virksomheder der linkes til.

Investeringer er for alvor kommet i det offentlige søgelys, og det er blevet populært som aldrig før at sætte sine penge i aktier og obligationer. Hvis du også er blevet grebet af økonomiske planer om opsparinger og investeringer, er du sikkert også én af dem, der tænker over, hvor du kan finde flere penge at investere. Her kommer sparegrisen – og at være god til at bruge den – ind i billedet.

I dette indlæg kan du nemlig læse mere om, hvor du med god grund kan gå dine budgetter og faste udgifter igennem og forhåbentlig finde en post, hvor der er mulighed for at spare. Får du frigivet penge fra de faste udgifter, kan du nemlig med god samvittighed sætte disse til side for at investere dem – og på den måde lade dem være en del af beløbet, der gerne skulle vokse sig større sammen med dine aktier.

Tjek dit energiforbrug

Det første sted, som det kan betale sig at kigge efter i dine budgetposter, er dit energiforbrug. Det vil sige hvilken energikilde, du bruger til at sørge for strømmen i dit hjem. Er du husejer, er det nemlig helt op til dig selv at vælge, om du f.eks. kører med biogas, fjernvarme eller andet.

Når man ser på et både grønt og billigt forbrug, dukker naturgas priser  ofte op i samtalen. Og det er der en god grund til. Naturgas er nemlig et billigt alternativ til elforbruget. En m3 gas kan nemlig koste helt ned til fire gange så lidt for den samme mængde energi fra et elforbrug.

Der kan altså sagtens være penge at spare, hvis du undersøger forskellige muligheder for energiforbrug – særligt hvis det ikke er et område, du tidligere har sat dig så meget ind i.

Tjek dine forsikringer

Forsikringer er en anden pengeslugende post i budgettet, og særligt hvis du ikke helt har overblikket over, hvor eller hvordan du er forsikret. Mange vil nikke genkendende til at være gået med én forsikring på et tidspunkt i deres liv for derefter ikke at genbesøge eller genudvælge den billigste eller bedste forsikring på nuværende tidspunkt.

Men forsikringspriser og -vilkår er som det meste andet altid i udvikling, og derfor kan du også have en chance for at finde ekstra penge frem til investeringerne, hvis du undersøger, om du kan finde en billigere forsikring hos eksempelvis et andet forsikringsselskab. Måske har nogle af dine vilkår også ændret sig.

Tjek dine abonnementer

Den tredje post, hvor der kan være mulighed for at spare nogle penge, er på abonnementsposten. Det er en post, som danskerne flittigt har taget til sig i de senere år med streamingtjenesternes indtog – men det er også fælles for mange, at man måske har signet sig up til en tjeneste eller to, som man i virkeligheden ikke får brugt.

Hvis du gerne vil spare penge, kan der derfor være rigtig god grund til at gå dine abonnementsservices igennem og kun beholde dem, du rent faktisk får brugt. Alt efter hvor meget du gerne vil spare, er dette også en underholdningspost, hvor det er muligt at skære ind til benet, hvis du har behov for det.

admin-istratoren