Sparetips til iværksættere

Sparetips til iværksættere

Det er bestemt ikke nemt at være selvstændig, og det er slet ikke nemt at tjene penge i starten. Derfor er det oftest nødvendigt at holde omkostningerne nede på et så lavt niveau som muligt. Det gælder både de faste omkostninger samt de andre omkostninger.

 

Hvis du er i gang med at stifte selskab lige nu, så ved du også godt, at der er en del gebyrer forbundet med at starte selskab. Der skal betales for erhvervskonto, banken skal også have sit gebyr, advokaten skal have sit gebyr og husk selvfølgelig også staten. De skal have 670 kroner i gebyr (Erhvervsstyrelsen) for at registrere dit anpartsselskab, hvis det er den selskabsform, du går med.

 

Sørg for at få forskellige tilbud på erhvervskonto

Det er paradoksalt, at man ikke kan starte en virksomhed uden en bankkonto, og man kan ikke få en bankkonto uden en virksomhed. Hvordan hænger det sammen? Det gør det overhovedet ikke. Du bliver derfor i de fleste tilfælde nødt til at betale en advokat for at stifte dit selskab, hvorefter du får pengene udbetalt til din erhvervskonto. En erhvervskonto er din virksomheds konto, som fungerer på samme måde som din normale konto i din bank. Man logger ind med Nem ID, og alt er det samme, bortset fra at den er i din virksomheds navn.

 

Når du skal have pengene udbetalt til en erhvervskonto, skal du jo først have en. Prisniveauet for erhvervskonti i Danmark er relativt højt, og du kan se frem til store oprettelsesgebyrer, hvis du ikke sammenligner priserne på erhvervskonti i Danmark. Hjemmesiden ErhvervskontoPris.dk skriver, at du skal forvente at betale mellem 0 og 5000 kroner bare i oprettelsesgebyr. Herefter skal du betale et månedligt gebyr samt et årligt kortgebyr.

 

Den billigste løsning for danske ApS’er er på nuværende tidspunkt Wise (tidligere kendt som TransferWise), hvor du kan få en erhvervskonto helt gratis. Skal du have kontooplysningerne, skal du betale et gebyr på cirka 200 kroner.

 

 

Hav et hjemmekontor, hvis det er muligt

Bor du i storbyen kan det være fristende at leje en kontorplads i et kontorfællesskab for opleve et rigtigt iværksættermiljø. Problemet er bare, at det ikke er en billig affære. Det koster omkring 1500 til 3000 kroner om måneden bare for denne kontorplads. Holder du dig til et hjemmekontor, så er disse penge sparet. Disse penge kan du så bruge på andre ting, som gavner din virksomhed. Dette kunne eksempelvis være kontorartikler.

 

Undlad at bruge for mange penge på kontorartikler

Når man endelig har startet sin egen virksomhed, så kan det være meget lokkende at købe en masse visitkort med ens navn og nye titel på, men det er ikke altid, du skal bruge dem. Hvornår har du sidst fået et visitkort fra en anden? Det gør du nok sjældent, hvis din virksomhed er en online forretning.

admin-istratoren