Stigende inflation – hvad skal man gøre med sit bankindestående på sin erhvervskonto?

Stigende inflation – hvad skal man gøre med sit bankindestående på sin erhvervskonto?

Efterdønningerne af coronapandemien har virkelig ramt, og den regning alle har snakket om er kommet. For inflation overalt i verdenen er ved at stikke af, hvor man mange steder ser en inflation på tocifret procentpoint. Derudover hjalp Putins invasion i Ukraine heller ikke på det, for det gjorde bl.a. også at mange såkaldte ”commodities” er steget voldsomt. Det er el, gas, olie, hvede og meget mere, hvilket påvirker alle dele af vores samfund. Hvad kan man som virksomhedsejer gøre for at polstre balance, og for så vidt muligt holde gang i hjulene? Vi kommer her med nogle alternative investeringer, som faktisk performer godt når aktie- og obligationsmarked er i rødt.

Guld

Man kan desværre ikke afholde ”skuffesalg” med sin kontanter, altså at gemme dem væk i skuffen, sofaen eller hvad man nu kan finde på. Inflationen gør desværre at de mister deres købekraft. En af de bedste aktiver når der er inflation og ”blod i gaderne” er guld. Det skyldes guld er et sjældent materiale, i den forstand, at det er svært og omkostningstungt at producere. Derfor er det en længerevarende proces at producere guld sammenlignet med regeringsudstedte penge. Derudover er guld en af de aktiver der er blevet benyttet meste gennem menneskets historie. Guld er derfor et velaccepteret betalingsmiddel over hele kloden, det er ”sjældent” og det er salgbart, i det man kan producere det i små mængder (mønter). Derfor er er guld en rigtig god investering, når inflation er stigende, og hvorfor de store centralbanker er de institutioner i hele verdenen der har mest guld.

Vin

En anden investering der har klaret sig godt de sidste mange år er faktisk vin. Det er klart, at man ikke skal gå ned i nærmeste Aldi eller Fakta og storkøbe vin i håb om at gøre en god investering, andet end en god aften og hovedpine. Dog skal man investere i kvalitetsvin fra de kendte områder, det er Bourgogne, Champagne, Piemonte osv. Vin har nemlig mange kvaliteter som Guld også har. Vin fra ovenstående områder bliver der kun produceret en begrænset mængde af, årgange spiller en stor rolle da der nogle år har været bedre høst end andre. Derudover er vin også kendt i hele verdenen, og mange godtager (dyre) vine som betalingsmiddel. Afslutningsvist, så er det ligesom guld salgbart i den forstand, at en flaske eller kasse med vin er forholdsvis nemt at transportere rundt. Sammenlignet med i gamle dage, hvor kvæg f.eks. var betalingsmiddel. De tre egenskaber gør nemlig, at vin over tid generer et fint overskud og nogle vine kan stige med over 10% på et år.

admin-istratoren