Tips og tricks til at vedligeholde din cykel

Tips og tricks til at vedligeholde din cykel

Har du en cykel som du er rigtig glad for, og ønsker at beholde i mange år fremover? I så fald er det utroligt vigtigt at du sørger for at vedligeholde din cykel, så den netop kan holde i mange år ude i fremtiden. Det kræver ikke det store at vedligeholde en cykel, blot en smule viden og nogle enkelte materialer, og så kan du have en cykel som står knivskarp, i mange år endnu. Det kan godt virke uoverskueligt at skulle sætte sig ind i hvordan man vedligeholder en cykel, men det er faktisk ret let. Hvis du ikke har nogen idé om hvordan man vedligeholder en cykel, så har vi skrevet denne artikel, som kan hjælpe dig med tips og tricks, sådan så du kan vedligeholde din cykel, og nyde den i mange flere år.

Det vigtigste er bremserne

Det mest vigtige på en cykel, er ikke hvor mange gear man har eller hvor mange klistermærker man har sat på. Tværtimod så er det dine bremser der er det vigtigste, fordi at de er forskellen på om du banker ind i en bil der kører ud foran dig, eller om du når at stoppe inden det sker. Når det kommer til vedligeholdelse af bremserne, så kræver det ikke andet end at du tjekker om det virker og tager fat, med jævne mellemrum, ligesom du skal huske at holde med om bremseklodserne er ved at være slidt, og derfor skal udskiftes.

Husk at smøre bevægelige dele

Hvis man gerne vil have sin cykel til at holde i mange år, så er det vitalt at man husker at smøre alle de bevægelige dele. De bevægelige dele inkluderer den del af hjulet der sidder fast på stellet, din kæde og de steder hvor du justerer din saddel og dit styr. Ved at være gavmild med olien eller WD40, sikrer du at disse dele ikke ruster fast og hele tiden kører og bevæger sig som de skal. Selve materialet du skal bruge til at smøre med, koster ikke alverden og kan købes i de fleste super- eller byggemarkeder.

Har du en elcykel?

Hvis du er en af de mange danskere der ejer en elcykel, skal du huske at fjerne batteriet når du ikke bruger cyklen. Både fordi at du på den måde undgår at det bliver stjålet, men også fordi at batteriet ikke har godt af at være ude i regnvejr. Du skal også være opmærksom på om alle kabler sidder som de skal og derved bringer strømmen fra batteriet ud i hjulet. Hvis du oplever problemer med elmotoren, skal du kun rode med det selv, hvis du ved hvad du laver. Hvis ikke, så skal du have din cykel til service.

admin-istratoren