Virker din Torch Lighter ikke? Sådan fikser du det.

Virker din Torch Lighter ikke? Sådan fikser du det.

De mest typiske årsager til at en torch lighter holder op med at fungere, er naturligvis at beholderen er tom for gas, så det er altid en god ide at starte ud med at tjekke om det er tilfældet. Hvis ikke, kan følgende årsager være skyld i at den ikke fungere optimalt:

  • Ingen gnist
  • Tilstoppet brænder
  • Luft fanget i gasledningen

Det er meget nemt at reparere disse typiske problemer, så hvis du har en Torch lighter der ikke virker mere, og du ønsker at få den til at virke igen, skal vi nok hjælpe dig igennem trin for trin indtil den virker.

Først og fremmest, har du undersøgt om der manual med? Ved flere torchligtere følger der nemlig en manual med, ellers kan findes online hos producenten. Og altid en god ide at tjekke, hvis ikke følgende guide virker, men bare rolig, de fleste fungere på næsten samme måde. Der findes mange forskellige Torch lighere som kan ses her

1: ER DER GAS I DIN LIGHTER? OG VENT LIDT INDEN DU HOPPER VIDERE!

Vi ved det godt, du er 100% sikker! Men for en god ordens skyld, så tjek lige igen. 90% af gangene er der nemlig gas i, men 10% af gangene bliver problemet løst her, så vær lige sikker inden vi nu hopper videre.

2: Lighteren “hvæser”

Hvis din lighter laver en “hvæse lyd” når du trykker på aftrækkeren, kan det være et tegn på en beskadiget pakning, eller lækage på slagen, der i værste fald kan gøre at den ikke kan tænde. Og en måde at afhjælpe dette, kan være ved at skrue helt ned for flammen inden man tænder.

Lighteren giver ikke en gnist!

Får du stadig kun en susen fra lighteren når flammen er blevet justeret op eller ned, og er der kun det lille blik og hvæs når du trykker? Hvis du hele tiden får et hvæs, når du trykker på knappen, kan det tyde på, at du ikke genererer nok gnist, hvilket kan skyldes forskellige årsager. Først og fremmest er det værst tænkelige scenarie, hvis tændingen er stået af. Oftes er det antænderen der er tilstoppet, så for at løse det skal du kontrollére om du har en gnist. Det anbefales at bruge trykluft til at rense og blæse ned i mellem tændingsknappen.

Lighteren laver hurtige lysglimt.

Laver din Torch et hurtigt lysglimt, eller tager det nu længere tid før lighteren antændes, og før den brænder ud? Hvis du får et kort glimt, og den fortsat hvæser, skal du rense brænderen, som igen kan gøres ved hjælp af en dåse trykluft.

Når du bruger en billig butanbrænder, kan brænderhullerne blive tilstoppet af urenheder som f.eks. fnuller. Brug altid butan af høj kvalitet, når du bruger din torchlighter, dette giver som regel en længere holdbarhed, og et mindre skadeligt restprodukt, der i værste fald inhaleres

Har du husket at rense din Torch Lighter?

Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at fjerne alt resterende luft fra systemet, inden der påfyldes nyt gas i systemet. Dette er blandt de hyppigste årsager til at en torch lighter ikke fungere ordenligt. Sikre nu at der ikke er luft i kammeret ved at holde den på hovedet, og trykke påfyldningsventilen ned i nogle få sekunder. Du burde nu kunne se at der kommer butan ud af de små huller i kanten af flammehovedet. Hvis dette ikke er tilfældet, så fortsætte med at trykke på ventilen indtil det gør.

Hvis den stadig ikke virker efter dette, er det nu tid til sidste skridt, som kræver beskyttelsesbriller og renseværkstøj, eller en skruetrækker. Læg nu en klud eller hvidskestykke på et bord, og hold nu lighteren lodret indover, samtidig med at fyldestammen trykkes ned med værktøjet i bunden af lighteren.

Først skal du sørge for, at dine øjne er beskyttet. Brug sikkerhedsbriller eller beskyttelsesbriller. Læg derefter en klud på et skrivebord eller bord. Hold din lighter lodret, og brug et renseværktøj eller en lille skruetrækker til at trykke på fyldstammen i bunden af din lighter. Men vær forsigtig når du trykker, da gassen bliver tømt ud i rummet, og da du muligvis skal gøre det flere gange for at få alt luften ud, er der altid en mindre ekplosionsfare, så vi anbefaler kraftigt at ALTID gøre dette udendørs, og altid med briller der beskytter øjnene!

Hvad er forskellen på en butanlighter og en benzinlighter?

En benzinlighter er normalt meget billigere end en butan. Det skyldes, at benzin er lettere at producere end butan, så derfor er prisen på benzinlightere også lavere. Desuden er benzinlightere ofte er fremstillet af metal, og dermed mere robuste, og har derfor oftes en længere levetid end deres gasfyldte modstandere. Der er dog nogle ulemper ved at bruge benzin lightere: F.eks kan du ikke justere flammen på de fleste modeller, og de fungerer ikke så godt i koldt vejr. Butanlightere er fyldt med butangas under tryk, hvilket er grunden til at de har tendens til at være dyrere end benzinmodellerne. Butan har også nogle fordele i forhold til benzin. Til at begynde med er det meget renere, og efterlader ingen rester på tøjet. Desuden kan du normalt justere flammestørrelsen på butanligtere, hvilket giver dig mere kontrol over lighteren. Butan ligtere fungerer derfor også bedre i koldt vejr, end de ellers gode benzin lightere som fx. Zippo lightere.

admin-istratoren