Leasing af motorcykel eller båd –  Er det en god ide?

Leasing af motorcykel eller båd –  Er det en god ide?

Står du med drømmen om at få noget legetøj til voksne i form af en motorcykel eller båd?
Og har du ikke selv kapital til, at betale motorcyklen eller båden kontant med det samme, eller har du ikke lyst til at stifte et lån til MC eller båd i banken, så kan leasing af motorcykel eller båd måske være en god løsning for dig.

Leasing minder en lille smule om, at leje en motorcykel eller båd bare i en længere periode som typisk strækker sig over 12-36 måneder.
Men leasingperioden kan sagtens være kortere eller længere, alt efter leasingkontrakten mellem leasingtager og leasingselskabet.

Der findes hhv. to forskellige former for leasingkontrakter, den ene leasingkontrakt er en operationel leasing, og den anden leasingkontrakt der findes er en finansiel leasingkontrakt.
Disse to leasingkontrakter minder på mange punkter om hinanden, men har alligevel en del forskelligheder.

Og hvilken leasingkontrakt du skal vælge kommer helt an på, hvilken motorcykel eller båd du skal købe, samt dine behov og ønsker til en leasingkontrakt.

Disse forhold har begge leasingkontrakter tilfældes:

  • Begge leasingkontrakter indeholder månedlige leasingydelser og en evt. ekstraordinær leasingydelse.
  • I begge leasingkontrakter er det leasingselskabet der har ejendomsretten over motorcyklen eller båden, og leasingtager får blot en brugsret i leasingperioden.

Hvad indeholder en operationel leasingkontrakt?

En operationel leasingkontrakt minder utrolig meget om leje af motorcykel eller båd, da leasingselskabet står for det meste i denne leasingkontrakt.
Det vil altså sige at, alt service, reparationer, mv. er alle udgifter leasingselskabet skal betale, hvis de skulle forekomme i leasingperioden.
Det betyder altså også, at denne leasingkontrakt giver mest budgetsikkerhed, og du risikerer ikke, at få nogle dyre regninger til hverken service, reparationer, mv.

Og når leasingperioden er slut, så skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og du skal hverken tænke på restværdi eller bruge tid på at sælge motorcyklen eller båden.

Hvad indeholder en finansiel leasingkontrakt?

En finansiel leasingkontrakt minder en del mere om, at eje motorcyklen eller båden selv, da du selv skal stå for en del ting i denne leasingkontrakt.

Hvis motorcyklen skulle gå i stykker eller den skal serviceres, så er det leasingtager der skal betale for det i hele leasingperioden.

Når leasingperioden er slut, så skal leasingtager også stå for salget af motorcyklen eller båden, og leasingtager skal sælge motorcyklen eller båden til den aftalte restværdi, for at leasingkontrakten skal hænge sammen.
Hvis leasingtager ikke kan sælge motorcyklen eller båden til den aftalte restværdi, så får leasingtager en efterregning på difference mellem salgsprisen og restværdien.

admin-istratoren